Новости

Обещание Гройсмана сделать минимальную зарплату в 3200 гр.

Предложения по увеличению минималки премьер озвучил на заседании правительства Премьер-министр Владимир Гройсман заявил, что минимальную зарплату уже в 2017 году можно увеличить вдвое. Он поручил Министерству финансов и Министерству социальной политики учесть увеличение вдвое минимальной заработной платы до прожиточного минимума в Государственном бюджете 2017 года.

— Мы предлагаем, чтобы в 2017 году минимальная заработная плата в Украине составляла 3200 гривен. Мы с вами обеспечим в стране двукратное увеличение минимальной заработной платы. Это означает одно, что с 1 января ни один гражданин Украины не будет получать меньше 3200 гривен, — заявил Владимир Гройсман, представляя решение правительства. По его словам, эта инициатива предварительно обсуждалась с Президентом Украины, представителями фракций коалиции парламента, найдено общее решение. Премьер отметил, что труд украинских граждан на сегодня является недооцененным, смотрите больше на http://franyk.com/ua/fullnews/222080.

Накануне правительство утвердило потребительскую корзину, которая в 2017 году будет равна 3200 грн.

«Таким образом, впервые за 25 лет независимости минимальная заработная плата граждан будет равняться реальному, фактическому и юридическому прожиточному минимуму», — сказано в сообщении пресс-службы КМУ. Также предлагается установить тарифный разряд единой тарифной сетки в размере 1600 грн. Ранеев представленном проекте Госбюджета-2017 фигурировала минимальная зарплата на уровне прожиточного минимума для трудоспособных лиц — 1600 грн с 1. 01. 17; 1684 грн с 1. 05. 17; 1782 грн с 1. 12. 17.

Газова пастка для народу. Де знайти альтернативу? 2. 11. 2016, 13: 36 Просмотров: 220 Українці не можуть сплачувати захмарні рахунки за комунальні послуги.

Тепло, подане в батареї, стало на вагу золота. А опалення газом у приватних будинках узагалі обходиться у величезні суми, недосяжні для простих громадян. Що робити? Залазити в борги, сидіти в холодних кімнатах або вирубувати посадки на дрова? Де знайти вихід? У цьому випадку європейський досвід для нас є безцінним, адже в ЄС роками формувався імунітет проти російської газової залежності.

Складових такого захисту декілька. Серед них, звісно, і різні види альтернативного палива. Наявні можливості цілком підійдуть для заощадження витрат на опалення помешкань. Брикет – забуте у нас, популярне в ЄС Саме українці навчили Європу поняттю «паливний брикет». Зокрема, на шахтах у Кіровоградській області за радянських часів не лише добували вугілля, а й виготовляли з його пилу на фабриці акуратні брикети. Ними опалювали українські хати, їх поставляли на європейський континент. Горіли брикети добре, тепло тримали краще та довше за дрова, цілком заміняли газ для опалення будинку. Щоправда, були мінуси у вигляді собівартості, бруду, залежності від якості вугілля.

Однак загалом це було якісне та вигідне тверде паливо. Утім, ідилія тривала недовго, шахти за часів незалежності затопили, в українські домівки активно потягнули газові труби, а про брикети, як про технологію виробництва палива, просто забули. Європейці ж, навпаки, ідею перейняли із задоволенням. У Німеччині, аби позбутися від відчутної газової залежності, розпочали та активно продовжують впроваджувати альтернативу, де брикети з деревини і не тільки, помножені на твердопаливні котли та печі, посіли провідне місце. Основним матеріалом для них стала тирса, технологія спресовування залишилася незмінною, а ще додалася німецька якість, яка і перетворила паливні брикети на дієвий і значно кращий за дрова та вугілля вид палива. І, головне, рівноцінно замінила газ як вид опалення будинку.

Добавить комментарий